Ваше

 

Rambler's Top100

счетчик посещений скачать

Пробки в Москве на Яндекс

Rating All.BY

Наш чат >>>



 

 

ЛУЧШИЕ СОРТА



Укривні сорти

До цієї групи ми відносимо сорти європейського винограду. Ці сорти мають високі смакові якості, великі ягоди, красиве гроно, але уражуються хворобами, мають низьку зимостійкість — до мінус 16—­18оС. Тому в умовах Лісостепу та Полісся України вирощування їх можливе лише за надійного укрит­тя взимку. Рекомендовано робити це в такий спосіб. Після осіннього обрізування вздовж ряду викопують канавки глибиною 10—20 см, укладають у них рукави і пагони, накривають їх тим, що є: дошками, шифером, рубе­ройдом, обрізками покрівельного матеріалу тощо. А вже на них наси­пають шар землі завтовшки 20—­40 см. Грунт таким чином захищає від морозів, а покривні матеріали ­від випрівання вічок. Для захисту від хвороб ці сорти потребують спеціальної обробки. Робота значна, але величина і якість урожаю оку­повують важку працю. Ця група сортів є донорським генетичним ма­теріалом у селекції нових сортів винограду завдяки великоплідності та високим смаковим якостям.

Звенигородський білий

Виведений А.О.Кондрацьким шляхом схрещування сортів Мад­лен Анжевін х Золотистий ранній. Кущі середньорослі. Грона великі, 300—400 г, нещільні, видовжені. Ягоди великі, масою 4 г, солодкі, з сильним мускатним ароматом, білого кольору. Сорт врожайний. Ран­нього строку достигання. В умовах Києва достигає 23—26 серпня. По­требує укриття на зиму і захисту від мільдью.

Кардинал

Київський білий

Отриманий А.О.Кондрацьким від схрещування сортів Золотистий ранній х Мускат гамбурзький. Кущі сильнорослі. Лоза визріває добре. Листки великі, слабо­розсічені. Грона видовжені, щіль­ні, масою 300—400 г. Ягоди світло­-зеленого кольору, масою 3—5 г, со­лодкі, з сильним мускатним арома­том. Сорт середнього строку дости­гання. В умовах Києва достигає в першій декаді вересня. Високовро­жайний сорт. Горошіння ягід не спо­стерігається навіть за несприятливих для запилення умов. Сорт витримує короткочасні морози до мінус 20оС. Потребує укриття на зиму та захис­ту від мільдью. Рекомендоване обрізування на 5—7 вічок.

К-757

Виведений А.О.Кондрацьким шляхом схрещування· сортів Кабас­ма х Амурський х Перлина Саба. Кущі сильнорослі. Листки серед­нього розміру, слаборозсічені, нео­пyшені. Грона нещільні, видовжені, з крилами, середнього розміру. Квітки функціонально жіночі. Яго­ди невеликі, 2—3 г, білого кольору, солодкі на смак, зі слабким мускатним ароматом. Сорт достигає в третій декаді серпня. Стійкий до морозу та хвороб. Не вибагливий до умов вирощування. Інколи використовується в селекції як донор ком­плексної стійкості. Рекомендоване обрізування на 5—7 вічок.

К-ОІ9

Виведений А.О.Кондрацьким від вільного запилення сорту Мадлен Анжевін. Кущі середньорослі. Гро­на великі, нещільні. Ягоди великі, масою 5 г, чорного кольору, з про­стим солодким смаком. Сорт висо­коврожайний, раннього строку до­стигання. Потребує укриття на зи­му та профілактичної обробки про­ти мільдью.

К-1100

Виведений А.О.Кондрацьким шляхом схрещування сортів Е-О19 х Золотистий ранній. Кущі сильно­рослі. Грона великого розміру, мо­жуть бути масою до 1 кг, видовжені, нещільні. Ягоди великі, масою до 7 г, круглі, білого ко­льору, солодкі, з приємним мускатним смаком і ароматом. Сорт середньопізнього строку достигання. В умовах Києва достигає 10—15 вересня. Потребує укриття на зиму та профілактичної обробки проти мільдью.

Кодрянка

Виведений Молдавським НДІ ви­ноградарства шляхом схрещування сортів Молдова х Маршальський. Кущі сильнорослі, лоза визріває доб­ре. Грона великі, масою 400—500 г, конічні, не дуже щільні. Ягоди ве­ликі, масою 6 г і більше, темно-фіо­летового кольору, видовжені, з со­лодким смаком. В умовах Києва сорт достигає в кінці серпня. Стійкий до мільдью та грибкових хвороб. Потре­бує укриття на зиму. Вимагає висо­кої агротехніки. Сорт схильний до переобтяження врожаєм.

Краса Півночі (Ольга)

Виведений ЦГЛ ім. І.В.Мічу­pинa шляхом схрещування сортів Зоря Півночі х Тайфі рожевий. Кущі сильнорослі, лоза визріває добре. Грона середнього розміру, масою 250 г, конічні, нещільні, з крилами. Ягоди великі, майже круглі, молочно-білого забарвлен­ня. 3 простим солодким смаком. Сорт дуже врожайний. Достигає в кінці серпня. Характеризується підвищеною морозостійкістю. Силь­но уражується мільдью, стійкий до cіpої гнилі.

Перлина Зала (Заладьондьо, Заладенде)

Сорт угорської селекції, виведе­ний шляхом схрещування сортів Сейв Вілар 12-375 х Перлина Саба.Кущі середньорослі, лоза визріває добре. Грона середнього розміру, масою 200—250 г, конічні, середньої щільності. Ягоди середнього розміру, до 3 г, ледь жовтуватого ко­льору, солодкі, з легким мускатним присмаком. Сорт дуже врожайний. Достигає в кінці серпня. Потребує укриття на зиму. Абсолютно стій­кий до мільдью та грибкових захворювань.

Перлина Сабо

Сорт угорської селекції. Виведений шляхом схрещування сортів Бронештрабе х Мускат Оттонель. Кущі середньорослі, лоза визріває добре. Грона середнього розміру, ма­сою 130 г, циліндроконічні, нещільні. Ягоди дрібні, масою до 2 г. Колір ягід жовто-зелений, смак солодкий, сильний мускатний аромат. Сорт ду­же раннього строку достигання. В умовах Києва достигає 10 серпня. Врожайність середня. Потребує укриття на зиму. Уражується мільдью та грибковими хворобами.

Плевен стійкий (V-25/20)

Сорт болгарської селекції, виве­дений шляхом схрещування сортів Плевен х Сейв Вілар 12-375. Кущі сильнорослі, лоза визріває добре. Грона великі, масою 750 г, конічні, помірної щільності. Ягоди великі, масою 4—5 г, овальні, світло-жовто­го кольору. М'якуш щільний, смак солодкий, з мускатним ароматом. Сорт врожайний. В наших умовах достигає 18—23 серпня. Потребує укриття на зиму. Стійкий до мільдью та грибкових хвороб.

Славутич

Отриманий А.О.Кондрацьким від схрещування сортів Перлина Саба х Рояль Віньярд. Кущі середньорослі. Лоза світлого кольору, визріває добре. Листки великі, слаборозсічені. Грона округлі, одномірні, масою 400—500 г, щільні. Горошіння ягід не спостерігається. Ягоди золотаво-зеленого кольору, масою 7—8 г, смак характеризується гармонійною збалансованістю вcіx показників, з тонким, приємним мускатним при­смаком і ароматом. За смаковими якостями сорт є одним з кращих в колекції. У шкілці укорінюється до­бре. Сорт врожайний. В умовах Києва достигає 23—28 серпня. Ура­жується мільдью на рівні 2—3 балів. Рекомендоване обрізування на 5—6 вічок.



Неукривнi сорти | Напівукривні сорти | Укривні сорти |

Сделать стартовой сделать стартовой Занести в избранное в избранное

Над созданием сайта работали: Кисленко О. и Овсиенко Р. (Copyright © 2006-2007)
Публикация материалов сайта разрешена только с обязательным указанием ссылки на данный сайт
Сайт создан в системе uCoz